Gratis fulltime in de verkoop werken

0

 

Verkopers verdienen meer geld dan de meeste mensen in andere beroepen. Het is niet ongebruikelijk om verkopers te vinden met een inkomen van zes cijfers en als u in de verkoop of het hogere management zit, ziet u mogelijk een inkomen van zeven cijfers.

Aan de andere kant zijn er minimumloonarbeiders die meer verdienen dan sommige verkopers. Met een  Werken in de sales zonder ervaring salesfunctie kun je helemaal failliet gaan.

Hoe kan dit? Ik denk dat het komt omdat sommige verkopers de leugen hebben omarmd om fulltime gratis in de verkoop te werken.

Als je in de verkoop zit, moet je meer gedisciplineerd zijn dan de uurloner. Zo niet, dan krijgt u niet betaald. Kijk eens waarom mensen niet betaald krijgen in de verkoop:

1) Niet verwachten een verkoop te doen – als u een potentiële verkoopklant gaat zien, mag u verwachten de verkoop te sluiten. Er zijn tijden dat verkopers op afspraken gaan en alleen een presentatie geven om geen verkoop te doen. Niemand kan altijd een verkoop garanderen, maar we moeten verwachten te verkopen als we hopen regelmatig te verkopen.

2) Niet regelmatig prospecteren – we moeten constant nieuwe mensen spreken om de stroom van potentiële klanten binnen te houden. Als we niet prospecteren, lopen we het risico geen nieuwe klanten te hebben. We moeten ons altijd concentreren op het aantrekken van nieuwe klanten om onze pijplijn te vullen.

3) Niet direct plannen en uitvoeren – er wordt gezegd “plan je werk en werk dan aan je plan”. Het kan vervelend worden, maar als je echt succesvol wilt zijn, moet je de tijd nemen om te plannen. Ik merk dat ik, zelfs nadat ik thuis ben gekomen en het een dag heb genoemd, een paar minuten moet besteden aan het bekijken van wat ik morgen moet doen. Dit maakt mijn geest klaar om te gaan slapen en manieren te bedenken om productief te zijn. Maak een goed plan waarmee je je doelen kunt bereiken. Voer het dan uit.

4) Zie verkoop niet als een beroepspositie – geloof niet in de leugen dat dit geen echt beroep is. Dat is het en hoe meer je het professioneel omarmt, hoe meer het je als zodanig terugbetaalt. Is het makkelijk? Nee. Maar is het het waard? Ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *