Een coffeeshop starten – Financieringsbronnen

0

Naast het hebben van een businessplan voor een coffeeshop, moet u uw financieringsbron (en) hebben gedefinieerd bij het starten van een coffeeshop. Er zijn veel opties voor u beschikbaar, maar we zullen de meest voorkomende bespreken.

Allereerst leent de overheid het geld niet. Het standaardprogramma is een banklening, hoewel er enkele microleningsprogramma’s beschikbaar zijn die gebruik maken van fondsen van kapitaalgroepen. De meeste van deze leningen zijn normaal gesproken onderpandleningen en ze worden ondersteund door de Amerikaanse overheid, vergelijkbaar met HUD- en FHA-hypotheekleningen. Wat dat betekent is dat als u de lening niet zou betalen, de overheid de bank een bepaald percentage van het geleende bedrag zal terugbetalen. Dat is goed voor de bank, en goed voor u als u in aanmerking kunt komen voor een van deze leningen. Ze zijn moeilijk te krijgen, zeg ik nog een keer, en er is veel papierwerk om in te vullen en te archiveren. U moet ook een goede kredietwaardigheid, zeer goede activa, een lage verhouding tussen schulden en inkomsten en onbezwaarde zekerheden hebben.

Persoonlijk – Dit is de gemakkelijkste vorm van financiering, maar voor de meeste mensen minder waarschijnlijk. Probeer alles wat je kunt uit eigen zak in deze onderneming te stoppen zonder je huwelijk of gezin te ruïneren of je huis in gevaar te brengen. Als je toch financiering krijgt, moet je minimaal 25% van het totaalbedrag bijdragen dat je nodig hebt om je coffeeshop te starten. Hoe meer je hebt, hoe meer de bank weet hoe serieus je bent en hoe groter de kans dat ze je financieren. Ze weten ook dat hoe meer je persoonlijk hebt, hoe kleiner de kans dat je wegrent als de tijden moeilijk worden.

Geld is koning. Liquide middelen zijn een geweldige financieringsbron. Liquide activa zijn activa die snel in contanten kunnen worden omgezet, zoals aandelen, obligaties of een 401 (k). Ik raad een pensioenplan alleen aan als financiering als laatste redmiddel. Dit is wat ik deed toen ik in kapitaalproblemen kwam en geen lening kon krijgen omdat ik maximaal zat. Het is echter het beste om dit geld met rust te laten en andere opties te zoeken.

Overwaarde in onroerend goed – Dit is een goede financieringsbron als u voldoende eigen vermogen heeft in uw huis of een ander stuk onroerend goed. Ook de rentetarieven zijn doorgaans gunstig.

Vrienden en familie – als u niet zoveel kunt inleggen als nodig is, zijn vrienden en familie een goede manier om extra kapitaal aan te trekken. Zorg er wel voor dat het duidelijk is hoe u de geldovereenkomst structureert: zijn het investeerders, partners, beide? Geeft u ze aandelen uit in uw bedrijf? Wat de deal ook is, vraag een contractadvocaat om het papierwerk op te stellen om het legaal te maken. Het kost je ongeveer $ 500-1000 of zo voor deze service en als het klaar is, zul je blij zijn dat je het hebt gedaan. Spel alle details uit.

Ik zag eens een man in een restaurant investeren en de eigenaar wilde alleen een lening, dus hadden ze een afbetalingsplan, maar geen schriftelijk contract waarin stond wat wat was. De investeerder nam aan dat hij nu een ‘partner’ was, als mede-eigenaar, en begon dagelijks te komen opdagen, vergaderingen te plannen, de winkel opnieuw in te delen en suggesties voor menuwijzigingen te doen. Dat was geen prettige situatie!

Investeerders – de meeste investeerders met een hoge dollar willen succes zien voordat ze geld storten op iemand die ze niet kennen. Het kan echter in het begin gebeuren. Je moet jezelf omringen met PWM: People with Money. Dit kan ook de vrienden- en familieroute zijn. Advertenties online en in de krant zijn oké, maar zullen u waarschijnlijk meer gekken opleveren dan echte investeerders.

Sluit u aan bij lokale bedrijfsorganisaties, praat met de Economic Development Corporations en kamers van koophandel in de gebieden die u wilt openen en vraag hen om verwijzingen naar investeerders. Veel investeerders schrikken terug voor het opzetten van voedsel- en drankgerelateerde bedrijven, tenzij het een drankgelegenheid is, maar ze zijn er wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *